Ülikooli raamatukogu kutsub sünnipäeva puhul kontserti kuulama

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli raamatukogu hoone.
Tartu ülikooli raamatukogu hoone. Foto: Margus Ansu

Kolmapäeval, 21. juunil tähistab ülikooli raamatukogu 221. sünnipäeva. Selle puhul on kõik raamatukogu sõbrad ja linnaelanikud oodatud maja ees kell 15 algavale puhkpilliorkestri Popsid kontserdile.

«Raamatukogu tänab oma külastajaid ja lugejaid. Nagu eelmisel aastal, täname ka seekord kõiki toreda kontserdiga,» ütles raamatukogu direktor Krista Aru. «Puhkpillimuusika on just see, mis sobib kokku raamatukoguga: see on kõigile ja võimaldab kõike, nii kuulamist, unistamist kui ka tantsimist.» Popside puhkpillimuusika kõlab raamatukoguesisel platsil tund aega.

Lisaks on kõik huvilised oodatud sel päeval raamatukogu külastama ja majaga tutvuma. «Ootame muidugi tartlasi end ka lugejaks registreerima,» sõnas Aru. «Sünnipäeval oleks seda eriti pidulik teha. Igale uuele lugejale anname selle päeva puhul väikese kingituse kaasa ning riiulilt on valida tasuta raamatuid.»

Raamatukogu asutamise päevaks loetakse esimese laenutuse sissekannet laenutuspäevikusse 23. juunil 1802. aastal. Avamisel oli ülikooli raamatukogus, mille esimene direktor oli saksa päritolu professor Johann Karl Simon Morgenstern, 4000 köidet. Nüüdseks on raamatukogus ligi neli miljonit teost.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles