VIDEO JA GALERII Päev otsa ameeriklaste pommitajat oodanud inimesed pidid pettuma (4)

Copy

Sel nädalavahetusel toimub Kastre vallas Langel asuvas Eesti lennundusmuuseumis Baltimaade kõige muljetavaldavama ja kaasahaaravama programmiga lennusõu. Ent ürituse tõmbenumber, mis pidi olema USA pommitaja B-1 B, paraku avapäevaks Eestisse kohale ei jõudnudki.

Laupäevasel lennusõul lubati pealtvaatajatele esimest korda näidata jänkide võimsat lennumasinat. Esialgu pidi see lennundusmuuseumist 300 meetri kõrguselt ülelennu sooritama kell 12.45, seejärel lubasid korraldajad, et see saabub pärast F-16 hävituslennukite esinemist. Paraku ei jõudnud masin kohale ka pärast hävitajaid ning korraldusmeeskondki hakkas ühel hetkel usku kaotama ja see asendus lootusega, et äkki ikka tuleb.

Ürituse vältel lükati ameeriklaste vägeva pommitaja B-1 B etteastet mitu korda teadmata ajaks edasi ning laupäevane üritus kulmineerus teadmisega, et ilmselt see siia ei jõuagi. «Täpselt ei teagi, mis põhjusel pommitaja siia ei jõudnud. See oli juba Eesti õhuruumis, kui sai korralduse otsa ümber pöörata. Lootust, et see homme võiks tulla, meil ei ole,» kommenteeris lennundusmuuseumi asutaja, juht ja lennunduspäevade eestvedaja Mati Meos.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles