GALERII Eesti Rahva Muuseumis tunnustati linna ja maakonna parimaid abituriente

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy

Täna pärastlõunal tunnustati Eesti Rahva Muuseumi viinaköögis maakonna ja linna parimaid abituriente. Tänavu lõpetas Tartus ja Tartumaal gümnaasiumi 80 kuldmedalisti ja 76 hõbemedalisti, kiituse pälvis 73 kutsekeskhariduse omandanud noort.

Viinaköögis toimunud piduliku vastuvõtu kunstilise kontseptsiooni autor oli mullune Hugo Treffneri gümnaasiumi (HTG) kuldmedalist Kadri Liis Laas. Tänavusel vastuvõtul toimiti keskkonnahoidlikult. Nimelt ei kutsutud tublisid õppureid nimeliselt prinditud diplomi järele, vaid loeti ette kiiduväärt õpilaste nimed koos valitud mõtteteradega.

Tublisid noori tervitasid šampanjaklaasiga sissepääsu juures seisnud linnapea Urmas Klaas ning Tartumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Jarno Laur, kes hiljem pidasid ka kõne. Lõpetajate nimel sai sõna Nõo reaalgümnaasiumi tänavune kuldmedalist Eduard Leibur.

Tänuks heade õpitulemuste eest tunnustas Tartu linn tartlastest kuldmedaliga lõpetanud noori 500-eurose stipendiumiga ning hõbemedali ja kiitusega lõpetanuid 400-eurose stipendiumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles