Ministeerium märkas Puškini koolis kitsaskohti, ent linnavalitsus leiab, et liigutakse õiges suunas

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Puškini kooli lapsed tähistasid juuni alguses Eesti lipu päeva ja eestikeelsele õppele üleminekut. Kaks aastat tagasi oli viimase suhtes suur vastuseis. Direktor Alina Braziulene sõnul on kooli meelsus tohutult muutunud.
Puškini kooli lapsed tähistasid juuni alguses Eesti lipu päeva ja eestikeelsele õppele üleminekut. Kaks aastat tagasi oli viimase suhtes suur vastuseis. Direktor Alina Braziulene sõnul on kooli meelsus tohutult muutunud. Foto: Kristjan Teedema

Erakond Eesti 200 päris Tartu linnavolikogus linnavalitsuselt aru, kuidas on kavas parandada läbi aegade vene õppekeelega Aleksander Puškini kooli käekäiku. Linnavalitsuse ja kooli esindajate hinnangul pole sealsed probleemid nii suured, kui paistavad.

Aasta alguse seisuga õppis Puškini koolis 604 tüdrukut ja poissi. Neist pea 200 on Ukrainast pärit põgenikud. Märtsis avaldas haridus- ja teadusministeerium Puškini koolis tehtud haldusjärelevalve tulemused, esile tõsteti mõnedki parandamist vajavad ​kitsaskohad.

Üks neist on eesti keele B1 taseme saavutanud õpilaste hulga vähenemine. Samuti oli puudusena märgitud õpetajate ja tugispetsialistide kvalifikatsiooni puudumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles