Ülikoolilinna toidukohtade hinnad sõtkuvad pealinna hindade kandadel

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Politoloogi, õlleentusiasti ja ettevõtja Karmo Tüüri sõnul on Tartul see suur boonus, et siin pole tekkinud Tallinna raeplatsiefekti ehk piirkonda, kuhu kohalikel meeletult kõrgete hindade tõttu asja ei ole.
Politoloogi, õlleentusiasti ja ettevõtja Karmo Tüüri sõnul on Tartul see suur boonus, et siin pole tekkinud Tallinna raeplatsiefekti ehk piirkonda, kuhu kohalikel meeletult kõrgete hindade tõttu asja ei ole. Foto: Sille Annuk

Põgus toidukohtade hinnavaatlus näitab, et kuigi Tallinnas peab kohvikus või restoranis kõhutäie eest endiselt kõige rohkem kukrut kergitama, siis nii Tartu kui ka Pärnu söögikohtade hinnad pealinna omadest kaugele maha enam ei jää.

Kolmekümne menuka, klientide seas ka hea hinnangu teeninud, kuid mitte tipprestoranide hulka kuuluva söögikoha hinnavaatlus Tartus, Tallinnas ja Pärnus näitab, et pearoad hakkavad pihta kümnest eurost, kuid suurem osa toiduvalikust hiilib juba 20 ja enama euro kanti. Pooleliitrist õlletoopi vähem kui viie euro eest leida on kõigis kolmes linnas küllalt haruldane.

Statistikaameti andmetel on võrreldes eelmise aasta aprilliga väljas söömine tarbijale keskmiselt 12 protsenti kallimaks läinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles