Jõe äärde lisandub tuleval suvel kohvikuid

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tartu abilinnapea Elo Kiivet istus eile pärastlõunal turuhoone lähistel päikesevarjus selle puu all, mis jõe äärde kavandatavate kohvikutega võib linnast peagi kaduda.
Tartu abilinnapea Elo Kiivet istus eile pärastlõunal turuhoone lähistel päikesevarjus selle puu all, mis jõe äärde kavandatavate kohvikutega võib linnast peagi kaduda. Foto: Kristjan Teedema

Soojadel õhtutel kihab Tartu kesklinnas jõeäärne promenaad rahvast ja järjekorrad välikohvikutes ei taha lõppeda. Heal juhul tuleval suvel saabub väike leevendus, sest linnavalitsus on otsustanud korraldada konkursi, et anda platsid kesklinnas Emajõe ääres söögi- ja joogikohtade pidajate kasutusse.

Üks uus kohvik on kavandatud Kaarsillani viiva Raatuse tänava pikenduse lõppu, kus liigub palju inimesi ning on seega hea ja atraktiivne koht, tutvustas plaani Tartu abilinnapea Elo Kiivet. Lihtsamalt öeldes tuleb see Lydia Koidula ja Johan Voldemar Jannseni mälestusväljaku lähedusse.

Teine kohvik soovitakse rajada Vabaduse puiestiku lõppu Vabadussilla kõrvale, linnasalu ja silla vahele muruplatsile. Kolmas aga turuhoone kõrvale haljasalale, kus on Rahu silla trepid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles