TARK TARTU Edaspidi remondin, ütleb võrkpalliplatsilt lahkunud Rait Rikberg. Mida arvab arst ja mida füsioterapeut

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Füsioterapeut Tauno Koovit (vasakul) ja sporditraumatoloogia keskuse juht Leho Rips töötavad ka saalis, millest nad oma patsiente silmas pidades kümme aastat tagasi unistadagi ei osanud.
Füsioterapeut Tauno Koovit (vasakul) ja sporditraumatoloogia keskuse juht Leho Rips töötavad ka saalis, millest nad oma patsiente silmas pidades kümme aastat tagasi unistadagi ei osanud. Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli kliinikumi sporditraumatoloogia keskuse kõige vägevama saali nimi on Doha. Sellepärast, et kui füsioterapeut Tauno Koovit 2019. aastal Katari pealinna Doha sporditraumatoloogia tippkeskust külastas, siis umbes selline pilt tal silme ette kerkis. Et midagi niisugust võiks olla ka Tartus. Nüüd ongi.

300-ruutmeetrine võimla Maarjamõisa Puusepa 1a polikliiniku keldris on loodud skeleti- ja lihassüsteemi vaevustega patsientidele, et ravida ja ennetada spordivigastusi ning neid treeningu käigus testida.

Osa masinaist näivad tavapärased jõusaalivahendid, aga ükski neist päris tavaline ei ole. Tauno Kooviti sõnul on neid võimalik rakendada sellistes treeningurežiimides, mida mujal Eestis ja lähiriikides teha ei saa. Suures osas on need ka elektroonsed, telefonis või ekraanilt saab jälgida soorituse parameetreid ning treeningut on lihtne efektiivsemaks muuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles