Tartlased saavad kaasa rääkida Tartu linna arengu kavandamisel

Tartu Postimees
Copy
Tartlased on oodatud kaasa rääkima Tartu linna arengu kavandamisel.
Tartlased on oodatud kaasa rääkima Tartu linna arengu kavandamisel. Foto: Evelin Lumi

Tartu linn koostab uut arengukava, milles lepitakse kokku nii lühemad kui ka pikemaajalised arengusuunad ja tegevused. Arengukava koostamine on jõudnud etappi, kus tartlased on oodatud kaasa mõtlema, millist Tartut soovitakse näha aastal 2045.

Arvamused on oodatud aadressil www.tartu.ee/arengukava-tagasiside kuni 21. augustini.

Uus arengukava määrab Tartu linna peamised arengusuunad ja tegevused aastani 2035, kuid vaatab samas ka strateegilisi eesmärke kahekümne aasta perspektiivis aastani 2045. Arengukava koostamisel lähtutakse ülemaailmse kestliku arengu eesmärkide raamistikust, mis on hea abivahend, et tagada tasakaalu kõikide valdkondade vahel ja võrrelda linna arengut muu maailmaga.

Arengukava sünnib koos kõigi huvitatud linlastega, olulised on nii ekspertide, praktikute kui ka asjaarmastajate mõtted.

Eeltööna tehti jaanuaris linlaste seas rahulolu-uuring ja mai alguses toimus visioonikonverents, kus räägiti, millised on olulisemad teemad täna ja homme, millest tuleb Tartus rääkida ning mille poole sihte seada. Lisaks koostas Tallinna ülikooli töörühm analüüsi, et saada ülevaade Tartu linna arengu hetkeseisust.

Juba toimunud ja toimuvate seminaride ning erineva tagasiside najal kirjutatakse sügiseks kokku Tartu pikaajalised eesmärgid aastani 2045. Seejärel asutakse järgmisse ja juba detailsemasse etappi, kus küsitakse, mida peab tegema aastaks 2035, et püstitatud eesmärke täita.

Tartu linnapea Urmas Klaasi sõnul tuleb aeg-ajalt endalt küsida, millist Tartut me tahame ja kuidas sinna jõuda. «Oluline on, et Tartu eesmärgid oleksid meile kõigile ühtmoodi arusaadavad, südamelähedased ja ajakohased. Seetõttu on tähtis, et kõik huvitatud osapooled saaksid kaasa mõelda ja rääkida,» lisas linnapea.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles