Omniva uus mure: varas tühjendab Tartus kirjakaste

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Postipunkti teenuseid tuleb ajutiselt  otsida kodukohast veidi kaugemalt.
Postipunkti teenuseid tuleb ajutiselt otsida kodukohast veidi kaugemalt. Foto: Elmo Riig

Tartus on viimastel päevadel mitmes eri kandis lahti murtud paarkümmend kirjakasti, mistõttu palub Omniva inimestel kirjad võimalusel kirjakasti asemel viia postkontorisse.

Viimastel päevadel on Tartus lahti muugitud paarkümmend kirjakasti. «Kirjakasti lukk on lahti murtud ja kast seisab tühjalt,» ütles Omniva Lõuna piirkonna jaotuskeskuste juht Jaanus Jõelaid. «Osa lukke on ka katki tehtud ja ust ei saa enam sulgeda. Ka täna hommikul avastasime järjekordsed lahti murtud kirjakastid.»

Omniva töötajatel on kahtlus, et viimastel päevadel kirjakastidesse kaardi või kirja postitanud tartlaste saadetistest osa on rüüstamise käigus varastatud. «Oleme suhelnud politseiga ja teeme avalduse juhtunu uurimiseks,» lisas Jõelaid.

Kirjakastide lukke on lahti murtud üle linna: Ujula, Riia, Pepleri, Turu, Sõbra, Rebase, Võru, Aardla, Tamme, Papli, Ravila ja Tuglase tänaval, samuti mujalgi.

«Kuni juhtunuga tegeletakse, soovitame võimalusel viia oma kaart või kiri lähimasse postkontorisse, et tagada selle kohale jõudmine,» sõnas Jõelaid. Tartus ja lähiümbruses on Omnival kokku 51 kirjakasti, mida tühjendatakse teisipäevast reedeni.

Politsei on kirjakastide rüüstamisega kursis. Politsei- ja piirivalveameti Tartu menetlustalituse juht Timo Reinthal palus inimestel, kes näevad kirjakastide juures kahtlast tegevust või kelle postkasti on rüüstatud, sellest politseile teada anda.

«Kirjakasti rüüstamine on asja rikkumine ja selle eest on karistusseadustiku järgi ette nähtud rahaline karistus või vangistus kuni viis aastat,» hoiatas Reinthal.

Ka võib kõne alla tulla sõnumisaladuse rikkumise kuritegu ja rahaline karistus. «Täpsem hinnang võimaliku karistuse kohta selgub aga menetluse käigus, kui politseile on laekunud täpsemad asjaolud,» ütles Tartu menetlustalituse juht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles