Tartu ülikooli muuseumide esindajad valiti rahvusvahelise nõukogu komitee juhatusse

Tartu Postimees
Copy
Tartu ülikooli muuseumide töötajatest valiti uude juhatusse teiste seas ülikooli muuseumi teadusdirektor Jaanika Anderson.
Tartu ülikooli muuseumide töötajatest valiti uude juhatusse teiste seas ülikooli muuseumi teadusdirektor Jaanika Anderson. Foto: Margus Ansu

Jaanika Anderson, Külli Lupkin ja Reet Mägi kuuluvad järgmisel kolmel aastal rahvusvahelise muuseumide nõukogu (ICOM) Eesti rahvuskomitee juhatusse.

ICOMi Eesti rahvuskomiteele valiti 2. juunil peetud üldkoosolekul uus juhatus aastateks 2023–2026. ICOM on rahvusvaheline muuseumide nõukogu, kuhu kuulub üle 20 000 muuseumi ning ligi 40 000 individuaalliiget 119 riigist ja piirkonnast. ICOMi Eesti rahvuskomiteesse kuulub 228 individuaalliiget muuseumidest ja 12 muuseumi institutsionaalse liikmena.

Tartu ülikooli muuseumidest valiti uude juhatusse Tartu ülikooli muuseumi teadusdirektor Jaanika Anderson ja kommunikatsiooniosakonna juhataja Külli Lupkin ning Tartu ülikooli loodusmuuseumi ja botaanikaaia näituste ja loodushariduse osakonna juhataja Reet Mägi.

Mäe sõnul on oluline kuuluda ICOMi Eesti rahvusvahelisse muuseumikogukonda. «Korraldustegevuste juurde tõi mind eelmise juhatuse asutatud keskkonnatöörühm ja rohelise muuseumi programmi loomine. Ka edaspidi pälvivad minu tähelepanu muuseumide võimalused panustada ja toimida keskkonnahoidlikult,» sõnas Mägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles