VIDEO JA GALERII Raadil süttis virnastatud võsa ja maastik, leegid ulatusid kohati puude latvadeni

Copy

Raadil puhkes kolmapäeval veidi pärast kella 16 võsa- ja maastikutulekahju, mille suitsu oli esialgu näha üle terve Tartu linna. Kohati küündisid leegid väiksemate puude latvadeni. Tulekahju lokaliseeriti kella 18ks.

Sündmuskohal asusid tegevusse nii Tartu kutselised päästjad kui ka Tabivere, Tõrvandi ja Alatskivi vabatahtlikud. Appi võeti ka maastikutehnika.

Esialgu pole teada, millest täpselt põleng omaaegse sõjaväelennuvälja alal võis alguse saada, kuid leekide paisumiseks olid soodsad tingimused, sest viimaste päevade kuivad ilmad olid haljasala väga kuivaks muutnud.

Tulekahju keskmes oli virnastatud kuiv võsa.

Ehkki elumajad ei asu põlengupaigast kuigi kaugel, ei sattunud neist ükski ohtu.

Päästeameti pressiesindaja Henrik Veenpere ütles, et põleng jäi siiski küllaltki väikesele alale. «Esialgsetel andmetel võis põlema minna puude vahel olnud suur oksahunnik ja puidurisu, mille tõttu leek nii intensiivseks kasvas. Politsei piirab liiklust ja turvab ümbruskonda. Sündmusel on kuus päästeautot ja kaks paakautot, pluss eritehnika. Tule leviku oht ei ole suur, olukord on stabiilne.»

Suuremad leegid olid kella 17.30ks summutatud ning tulekahju leviku ohtu enam ei ole. Järelkustutustööd võtavad siiski aega ning liiklus on piirkonnas häiritud veel mitu tundi.

Pilt elumajade lähedalt.
Pilt elumajade lähedalt. Foto: lugeja foto
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles