Tartu medali saab kuus silmapaistvat tartlast

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Medalid antakse teenekatele tartlastele kätte Tartu linna päeval, 29. juunil kell 13 linnamuuseumis.
Medalid antakse teenekatele tartlastele kätte Tartu linna päeval, 29. juunil kell 13 linnamuuseumis. Foto: Ove Maidla

Tartu linna medali saavad tänavu lasteaia Ristikhein direktor Margot Fjuk, ettevõtja Tanel Joost, Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho, Tartu ülikooli kliinikumi taristu suurprojektide osakonna juht Toomas Kivastik, kauaaegne linnavolikogu kantselei juhataja Ülle Saar ja Tartu ülikooli kliinikumi õde Viia Viirsalu.

«Tartu linna päeval tunnustame silmapaistvaid tartlasi, kes pühendunult oma erialal töötades on jätnud jälje meie linna arengusse väga erinevates valdkondades,» ütles Tartu linnapea Urmas Klaas.

Ristikheina lasteaia direktor Margot Fjuk on suurte kogemustega innovaatiline lasteaiajuht, kelle aastakümnetepikkune panus Tartu haridusellu väärib tunnustust. Ta on loonud Ristikheinast haridusasutuse, kus rakendatakse lapsest lähtuvaid ajakohaseid pedagoogilisi metoodikaid, et luua igale lapsele parim haridustee algus.

Margot Fjuk
Margot Fjuk Foto: Sille Annuk

Tanel Joost on eduka füsioteraapia, veterinaaria ja meditsiini valdkonna tehnikat tootva ettevõtte Equa juhataja, rahvusvaheliselt sertifitseeritud kõrgtehnoloogilist CNC-töötlust pakkuva ettevõtte Afterone juhatuse liige ning SA Tartu Ärinõuandla nõukogu liige. Tänu tema tööle on Eesti ja Tartu meditsiinitehnika tööstus jõudnud maailmakaardile.

Tanel Joost
Tanel Joost Foto: Margus Ansu

Akadeemia peatoimetaja Toomas Kiho on Eesti kirjanike liidu kuukirja juht olnud aastast 2002. Hulga kultuuriloolisi tekste kirjutanud Kiho on teinud Tartu nähtavamaks ja suuremaks. Lisaks on ta olnud oluliste riiklike tähtpäevade tähistamise eestvedaja: Tartu rahu 100, Eesti kirjameeste seltsi aastapäev, Eesti Vabariigi 100. aastapäev.

Toomas Kiho
Toomas Kiho Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Toomas Kivastik on Tartu ülikooli kliinikumi taristu suurprojektide osakonna juhina olnud vastutav Maarjamõisa meditsiinilinnaku suurprojektide planeerimise ja elluviimise eest. Nii on suur osa Tartu ülikooli kliinikumi kliinikutest koondunud Maarjamõisa, mis kiirendab patsientide raviteekonda ning tagab neile euroopaliku ülikoolihaigla ravikeskkonna.

Toomas Kivastik
Toomas Kivastik Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Ülle Saar töötas Tartu linna heaks ligi 45 aastat. Tema osalusel kujundati ümber Tartu linna toimesüsteem ja viidi see üle uutele õiguslikele alustele. 1996. aastast kuni pensionile siirdumiseni 2021. aasta novembris juhtis ta Tartu linnavolikogu kantseleid ning andis suure panuse Tartu volikogu nüüdsete toimepõhimõtete väljatöötamisse.

Ülle Saar
Ülle Saar Foto: Ove Maidla

Tartu ülikooli kliinikumi kirurgiakliinikus õena töötav Viia Viirsalu on andnud väljapaistva panuse hematoloogilise ravi arendamisse. Ta on pikka aega töötanud õena lastehaigla intensiiv-hematoloogia osakonnas ja ülemõena hematoloogia-onkoloogia kliinikus. Tunnustust väärib ka tema järjepidev töö õendustegevuse arendamisel.

Viia Viirsalu
Viia Viirsalu Foto: TÜ kliinikum

Medalid antakse teenekatele tartlastele kätte Tartu linna päeval, 29. juunil kell 13 linnamuuseumis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles