Veerikul muutub ajutiselt liikluskorraldus (2)

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Ravila ja Ilmatsalu tänava ristmikul peaks töö lõppema juulis.
Ravila ja Ilmatsalu tänava ristmikul peaks töö lõppema juulis. Foto: Kristjan Teedema

Esmaspäeva, 12. juuni kella 8st kuni 22. juunini on Veerikul ajutine liikluskorralduse muudatus. Ilmatsalu-Ravila ristmiku ehituse tõttu suletakse esmaspäevast läbisõit ka kõigile liinibussidele.

Kuna ristmik suletakse kõigile liiklejatele, on sellest mõjutatud ka liinibussid. Muutub liinide 2 ja 10 marsruut. Ajutine liikluskorraldus kehtib 22. juunini, aga tööd kestavad ristmikul veel suve keskpaigani. 

Ringristmiku sisediameetriks on kavandatud 12,5 meetrit, ringile mahuvad kaks sõidurada. «Selles osas jääb üldpilt praegusega võrreldes üsna sarnaseks,» kommenteeris Tartu linnavalitsuse tee-ehituse projektijuht Rain Kesperi.

Ristmikul ehitatakse ümber kergliiklusteede ja jalakäijate ületuskohad, rajatakse uus teekattemärgistus ja rekonstrueeritakse tänavavalgustus. «Eraldi foore jalakäijatele sinna ei tule, ülekäigukohad valgustatakse senisest paremini,» märkis ta.

Remonditakse ka jalgratta- ja jalgteede katted, ühtlasi märgistatakse teekate, et ratturid ja jalakäijad oleksid eraldatud. «Selleks on koostatud liiklusskeemid – kõigi peale on mõeldud,» lubas Kesperi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles