Laupäeval korraldati loodusfestivalil kaks söödavate metsikute taimede retke, kus Jekaterina Balicka jagas kogemusi loodusest söödava korjamisel. Retkelised said tuttavaks naadi, nõgese ja hanemaltsaga. Tutvustati ka vähem tuntud söödavaid taimi, nagu külmamailane, seaohakas ja teeleht.
Pildid ⟩ Tartlased said Emajõe aias suu umbrohuseks teha
Emajõe aias oli avatud ka umbrohukohvik, kus kogukonnaaias tegutsejad pakkusid omavalmistatud toite. Vabalt valitud annetuse eest sai maitsta nõgese- ja maltsapirukat, piparmündi-browni'et, angervaksanohitot (alkoholivaba Mojito) ja mitmeid teisi hooajalisi ampse.
«Mitmed retkelised läksid pärast roogade mekkimist endale taimi korjama, et hiljem kodus ise umbrohupirukat teha,» ütles Emajõe aia eestvedaja Gloria Niin.
Söödavate taimede retked on osa Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 projekti «Kasvades oma toiduga» programmist. Koos umbrohukohvikuga olid need sündmused osa loodusfestivali programmist. Loodusfestival kulmineerub pühapäeval perepäevaga Aparaaditehases.