Loodusfestival saab sisuka lõpu Aparaaditehases

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Aparaaditehases astub üles ka pärimusmuusik Kristi Kool.
Aparaaditehases astub üles ka pärimusmuusik Kristi Kool. Foto: Sven Zacek.

Pühapäeval, 11. juunil kell 12–21 toimub loodusfestivali perepäev ja festivali pidulik lõpetamine Tartus Aparaaditehases. Terve päeva jooksul saab osa võtta mitmetest tegevustest ning tantsulistest ja mängulistest töötubadest.

Viie päeva jooksul on loodusfestivali üritustel üle Eesti käsitletud aedade ilu ja elurikkuse teemasid, kutsutud aias mõnulema, aiailu nautima, aga ka liikuma ja kuulama. Loodusfestivai programm saab kauni punkti 11. juunil Aparaaditehases, kus oodatakse huvilisi ja peresid osa võtma harivatest, põnevatest tegevustest ja töötubadest.

Perepäeval jagub tegevust kõigile, nii lastele kui ka täiskasvanutele. «Aparaaditehases toimuvale loodusfestivali perepäevale tasub kindlasti tulla kogu perega. Töötubades saavad toimetada vanemad koos lastega ning tantsumängudest on oodatud osa võtma nii noored kui vanad,» rääkis festivali projektijuht Kaarin Hein.

Perepäeva kavast leiab mitmesuguseid töötube, näiteks räägitakse ööliblikatest, õpitakse tundma ööliblikatele meelepäraseid taimi ja nendele oluliste õite visuaalset keelt. Samuti on üles seatud disainer Liina Lemberi valgusinstallatsioon «Nähtamatud ööliblika loitsud». Autori sõnul loob punase valguse installatsioon harmoonilise ruumi, kus inimene ja ööliblikas saavad võrdsetena kohtuda ja kuulata luuletusi ööliblikatest. Teos käsitleb inimesekeskset linnaruumi disaini ja tehislikke valgusallikaid.

Kell 12–15 juhendab disainer Liina Lember töötuba «Ööliblikate aed», mis keskendub ööliblikate tundmaõppimisele. Veel saab perepäeval Elen Peetsmanni ja Triin Nõu (projekt «Kasvades oma toiduga») eestvedamisel valmistada endale maitsetaimede seemnete külvilinti, mida saab hiljem kodus aknalauale potti panna või peenrasse kasvama torgata.

Margit Säre (Peipsi koostöökeskus) juhendamisel võib maalida kive, valmistada plakatit või panna oma teadmised proovile Peipsi-teemalisel viktoriinil. Typa korraldab käsitööpaberi valmistamise töötuba.

Perepäeval on teema ka eesti rahvamuusika, mis on väga suurel määral ammutanud inspiratsiooni loodusest: linnulaul, loomad, tuul, õied, luhad, jõed, meri.

Lõõtsamängija ja pärimusmuusiku Kristi Kooli sõnul on laulumängude tegelasteks tihti loomad või linnud, kelle liikumist või häält saab mängides matkida. Muusiku töötuba-kontsert «Looduse inspiratsioon pärimusmuusiku pilgu läbi» toimub kell 15–17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles