Galerii ⟩ Kolga tsiklitalli haruldused said laadapäevaks üles rivistatud

Copy

Laupäeval muutus Nõo lähistel asuva tsiklitalli ümbrus suureks laadaplatsiks, kauplejaid ja uudistajaid oli kohale tulnud igast Eestimaa nurgast. Vanavara pakkujaid ja nõudjaid on nii palju, et tsiklitalli peremees Jaan Sild korraldab laata nüüd ühe korra asemel kaks korda aastas.

Laadal kaubeldi millega iganes. Tingimus oli, et tegu peab olema vanavara või -tehnikaga. Ostjaid meelitasid vanad traktori- ja tsiklijupid, vanad kodumasinad ja aiatööriistad. Kauplemine käis nii nagu muiste.

Wana-Kolga tsiklitalli president Jaan Sild on laata korraldanud juba aastaid. «Peast täpselt ei mäleta, aga vist viisteist korda on seda küll peetud,» sõnas Sild. Algul korraldas ta laata vaid korra aastas suve alguses, kuid kauplejate tungival nõudmisel toimub Kolga laat ka septembris. «Hea, et on veel huvilisi, kes viitsivad vanavara kauplemisega tegeleda, ikka tekib kuskilt kuurileide, parematele jahimaadele läinud majaomanike vara tuleb kusagilt välja – parem on, kui see kraam jõuab laadale, mitte vanaraua hunnikusse,» rääkis Sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles