Nädalavahetusel Tartus uppunud välismaalane oli Eestis missioonil viibinud liitlassõdur (2)

Rannar Raba
, peatoimetaja
Copy
Teiste seas aitasid laupäeval jõkke kadunud meest otsida Mustvee kordoni piirivalvurid, kelle varustusse kuulub sonar.
Teiste seas aitasid laupäeval jõkke kadunud meest otsida Mustvee kordoni piirivalvurid, kelle varustusse kuulub sonar. Foto: Jürgen Puistaja

Eelmisel nädalavahetusel Tartu kesklinnas Emajõkke uppunud välismaalane oli Eestis operatsioonil viibinud Briti sõdur. Mees kaotas elu teenistusvälisel ajal ning juhtunu asjaolusid veel uuritakse.

Suurbritannia armee 3. pataljoni The Rifles 24-aastane sõdur hukkus Eestis, siia oli ta saabunud operatsiooni CABRIT raames. Saatuslikul ööl oli ta aga teenistusülesannetest prii ja veetis vaba aega. Et surma asjaolud vajavad uurimist, ei ole Suurbritannia saatkonna, sõjaväe ja kaitseministeeriumi ametikandjad pidanud võimalikuks traagilist sündmust täpsemalt kommenteerida. Küll aga on nad kinnitanud, et lahkunu lähedasi on teavitatud.

Eri turvakaamerate salvestiste põhjal on teada, et laupäeva varahommikul kell 3.40 liikus noor mees Dorpati hotelli lähedal Rahu silla jalakäijate tunnelisse, laskis seal end mingil põhjusel üle metallpiirde vee kohale rippu ning kukkus vette. Seejärel püüdis ta ujuda Tasku keskuse poole ning hetk hiljem visati talle ühelt juhuslikult sündmuskohale sattunud kaatrilt päästerõngas. Ometi mees rõngani ei ulatunud või ei osanud seda märgata ja kadus abistjate pingutusest hoolimata vee alla.

Pealtnägijad andsid juhtunust kohe häirekeskusele teada ning pinnaltpäästjad alustasid varsti otsinguid. Päeval asusid meest otsima politseikaatri ja sonariga Mustvee kordoni piirivalvurid, kaasati ka vabatahtlikud. Esialgu see tulemust ei andnud.

Laupäeva pärastlõunal laekus politseisse teade ühe välismaalase kadumise kohta. Sõbrad otsisid 24 aasta vanust meest, kes ei olnud hotelli naasnud ning kellega neil polnud õnnestunud ööst saadik kontakti saada.

Pühapäeva päeval otsingud jätkusid ning siis olid abis ka vabatahtlikud tuukrid sukeldumisklubist Maremark. Kella 13.30 ajal tõid tuukrid jõest välja uppunu, kelleks osutus sama mees, keda sõbrad enam kui ööpäev olid otsinud.

Suurbritannia kaitseministeeriumi ametliku teate traagilisest sündmusest leiad siit.

Tartu Postimees avaldab lahkunu lähedastele ja teenistuskaaslastele sügavat kaastunnet.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles