Ultrasportlane Rait Ratasepp valmistub Surmaoruks kuumakambris

Kristofer Seema
, reporter
Copy
Rait Ratasepa viimane suurim katsumine toimus möödunud aasta novembris, kui ta jooksis 10 ööpäevaga läbi kõik kaheksa Kanaari saart rannikult-rannikule ja ületas iga saare kõrgema tipu.
Rait Ratasepa viimane suurim katsumine toimus möödunud aasta novembris, kui ta jooksis 10 ööpäevaga läbi kõik kaheksa Kanaari saart rannikult-rannikule ja ületas iga saare kõrgema tipu. Foto: Rait Ratasepa Facebooki leht

Tartlasest ultrasportlasel Rait Ratasepal pole suvel plaanis puhata. Samal ajal, kui paljud inimesed rannas peesitavad ja ilusat ilma naudivad, sõidab ta juuni teises pooles veelgi soojemasse kohta, et läbida ultrajooks Death Valley kõrbeorus ehk Surmaorus, kus on mõõdetud ka planeedi kuumarekord.

Mai lõpus lihvis Rait Ratasepp vormi Kohtla-Nõmmel 24 tunni jooksus. Oma viimases katsumises enne Surmaorgu siirdumist püstitas Ratasepp uue Eesti rekordi 12 tunni jooksus.

Poole ööpäevaga läbis ta 149,38 kilomeetrit. Kokku kogunes kilomeetreid 216.28, millest küll piisas võistluse võitmiseks, kuid oma varasemast rekordist (245,168 km) jäi ta päris kaugele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles