Joobes mees pääses kindlast uppumissurmast tänu päästjatele

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Pildil Turu sild. Foto on illustratiivne.
Pildil Turu sild. Foto on illustratiivne. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna, 6. juuni õhtul kell 18.44 teatati häirekeskusele, et Tartus Turu silla lähedal Pika tänava poolses küljes on Emajões joobes mees, kes hakkab uppuma.

Alguses päästjad silla läheduses meest ei leidnud. Asukoha täpsustuse peale Pipedrive'i maja juurest jõkke sisenenud pinnaltpäästevarustuses päästja sattus õnnekombel kohe juba vett sisse hinganud teadvuseta mehe peale. «Uppujal paistsid veest välja ainult nina ja suu, kui temast kinni sain,» rääkis Annelinna komando päästja Rudolf Kopti. «Koos appi tulnud meeskonnakaaslastega saime mehe läbi mudase pinnase kaldale ja andsime ta  kiirabimeedikute hoole alla.»

Kiirabitöötajad alustasid kohe elustamist ning neil õnnestus mees umbes minutiga elule tagasi tuua. Kannatanu oli segaduses ja muutus alguses agressiivseks, kuid olukorra selgitamise järel taltus. Seejärel viidi raskete joobetunnustega mees haiglasse toibuma.

Päästjad hoiatavad, et joobes ujuma minek on eluga riskimine. Peomeeleolus seltskonnas tuleb olla tähelepanelik, et mõni kehvemas seisundis kaaslane veekogu läheduses kaotsi ei läheks ning vajadusel tuleb tema vetteminekut elu säästmiseks takistada. Veeõnnetusel saab elu päästa ainult väga kiire reageerimine. Kui purjus inimest korrale kutsuda ei õnnestu, tuleb kohale kutsuda päästjad või politsei. Eelmisel aastal uppus Eesti 30 inimest, neist 19 uppunut (71 protsenti) olid surma toonud veeõnnetuse ajal alkoholijoobes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles