Päevatoimetaja:
Jens Raavik
+372 739 0371

No kes küll joob kraadita õlut? Arvud näitavad, et üha rohkem inimesi

Copy
Õllemeister Lauri Lipping on A. Le Coqis kesvamärjukest pruulinud juba 21 aastat. Selle aja jooksul on tema tööks saanud ka kraadita õlle valmistamine.
Õllemeister Lauri Lipping on A. Le Coqis kesvamärjukest pruulinud juba 21 aastat. Selle aja jooksul on tema tööks saanud ka kraadita õlle valmistamine. Foto: Jaak Jänes

Tähtvere servas Tartu ühes sümbolhoones, A. Le Coqi joogitehases, on õlut pruulitud aastast 1898. Seal valmivate alkoholivabade õllejookide ajalugu on veel üsna üürike, kuid kraadita kesvamärjuke võidab Eestis järjest suuremat populaarsust.

Tavalise õlle valmistamisel on klassikalised viis etappi ehk linnase jahvatamine ja veega segamine, meskimine, virde keetmine ja humalate lisamine ning kääritamine ja laagerdamine. Alkoholivaba õlle tegemisel on tööd rohkem, sest lisandub veel üks protsess: alkoholi eraldamine.

Kolm tehnoloogiat

Tagasi üles