Härmakad jäävad oma kooliaega meenutama filmi toel

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Miina Härma gümnaasiumi abituriendid Hendrik Laanemaa (vasakul) ja Hans Tamme tõdesid tühjas Elektriteatri kinosaalis, et kuigi filmi tegemine ei olnud kerge, siis enda filmi suurel ekraanil vaadata oli kogemus, mida nad millegi vastu ei vahetaks.
Miina Härma gümnaasiumi abituriendid Hendrik Laanemaa (vasakul) ja Hans Tamme tõdesid tühjas Elektriteatri kinosaalis, et kuigi filmi tegemine ei olnud kerge, siis enda filmi suurel ekraanil vaadata oli kogemus, mida nad millegi vastu ei vahetaks. Foto: Kristjan Teedema

Kui Miina Härma gümnaasiumi sõpruskond pidi eelmisel kevadel 11. klassis koolitööna lühifilmi tegema, ei osanud noored ette näha, et aasta hiljem on neil valmis täispikk mängufilm «Limpa ja unemaailm».

Noortel oli vaja teha lühifilm mõnest kirjandusteosest ning raamatu valimine kaua aega ei võtnud – valituks osutus Andrus Kivirähki «Limpa ja mereröövlid».

«Mulle tähendas see raamat väiksena väga palju,» ütles filmi idee autor Hans Tamme. «Lugesin selle algkooli jooksul vähemalt kümme korda läbi. See oli üks mu lemmikraamatuid.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles