Emajõkke uppunu leidsid vabatahtlikud sukeldujad, usaldades oma vaistu (1)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Mustvee kordoni piirivalvurid uurisid laupäeval sonariga Emajõe põhja tundide kaupa. Tulemuseta. Otsida tuli otsekui nõela heinakuhjast.
Mustvee kordoni piirivalvurid uurisid laupäeval sonariga Emajõe põhja tundide kaupa. Tulemuseta. Otsida tuli otsekui nõela heinakuhjast. Foto: Jürgen Puistaja

Mis juhtus laupäeval, 3. juunil kell 3.40 Tartus Rahu silla lähedal 24-aastase mehega, kelle surnukeha leidsid Dorpati tagant vabatahtlikud sukeldujad klubist Maremark pühapäeval kella 15.30 paiku? Mida ta mõtles, kui kallutas end üle piirde ja prantsatas vette?

Politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Ragne Keiski sõnul on noore mehe surnukeha saadetud kohtuarstlikule lahangule, kus selgub täpne surma põhjus ja ka tema muu tervislik seisund, et kas ta oli kaine või joobes. «Tegu oli Suurbritannia elanikuga. Juhtunu muud asjaolud on selgitamisel,» ütles Ragne Keisk.

Traagilise loo viimased kaadrid on näha Dorpati taga ankrus oleva Pegasuse turvakaamera salvestiselt, mida Maremarki sukelduja Janek Press koos kapteniga mitu korda läbi vaatas, enne kui asus täpseid plaane tegema, et politseinikele vabatahtlikult appi minna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles