Tartu abilinnapea kandidaat on Meelis Leidt (1)

Jüri Saar
, arvamustoimetaja
Copy
Tartu abilinnapeakandidaat Meelis Leidt.
Tartu abilinnapeakandidaat Meelis Leidt. Foto: Margus Ansu

Isamaa kandidaat Tartu rahanduse abilinnapea ametikohale on Meelis Leidt (54), teatas erakonna Tartu piirkonna esimees Kaspar Kokk.

Kokk selgitas, et erakond vaagis pärast senise abilinnapea Priit Humala tagasiastumist mitut kandidaati. Erakonna Tartu piirkonna juhatus koguneb teemat arutama veel täna õhtul. Tartu volikogus on kavas uus abilinnapea ametisse kinnitada sel neljapäeval, selline punkt on päevakorra projekti kantud.

Meelis Leidt liitus Isamaaga pärast viimaseid kohalikke valimisi 2021. aastal ja on Tartu piirkonna juhatuse liige. Valimistel sai ta 42 häält. Varem Leidt üheski erakonnas olnud ei ole, aga Isamaa valija on ta enda sõnul olnud varasemast, sest «põhimõtted on sümpaatsed».

Ta on lõpetanud Tartu ülikooli sporditeaduste erialal 1998. On olnud rattasportlane, võidusõitja.

Leidt nentis, et ettepanek linnavalitsuse liikmena tööle asuda tuli talle ootamatult. «Kogu see olukord oli ootamatu,» sõnas ta. 

Miks aga oli vaja pakkumine vastu võtta? «Seal ma saan linna arengule kaasa aidata, et Tartus oleks hea õppida, töötada ja puhata,» vastas ta.

Ettevõtluses on Leidt keskendunud turundusvaldkonnale, ta on olnud näiteks Salvesti ekspordijuht. Praegu töötab Leidt Eesti ekspordiagentuuris.

«Mina tean Meelist kümmekond aastat – aktiivne, kohustetundlik, intelligente ja meeldiv inimene,» ütles Kokk. «Ma usun, et ta sulandub linnavalitsuse koosseisu suurepäraselt ja poliitikas suhteliselt uue inimesena toob värsket verd ja värsket vaadet, mis on igati hea.» 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles