Spordi- ja olümpiamuuseum tähistab juubelit konverentsiga

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Väärika juubeliaasta puhul avati aasta alguses ka eraldi juubelinäitus.
Väärika juubeliaasta puhul avati aasta alguses ka eraldi juubelinäitus. Foto: Kristjan Teedema

Tänavu 28. jaanuaril täitus spordimuuseumi asutamisest 60 aastat, mida tähistatakse 7. juunil kell 11 Tartus Athena keskuses algava juubelikonverentsiga.

Konverentsil käsitletakse nii muuseumi kui ka olümpia muutumist läbi aja ning külalisesinejate hulgast leiab mitmeid tuntud nimesid, kelle kogemustest ja teadmistest on võimalik inspiratsiooni ammutada. Esinejate seas on rahvusvahelise olümpiakomitee olümpiamuuseumi direktor Angelita Teo, spordiajakirjanik Ott Järvela, olümpiasportlane Saskia Alusalu ja paljud teised

«Spordimuuseumi 60. aastapäev on oluline verstapost meie pika ja rikkaliku ajaloo tähistamisel,» sõnas muuseumi juhatuse liige Siim Randoja. «Konverents on suurepärane võimalus tuua kokku spordi- ja kultuurihuvilised inimesed ning süveneda muuseumide ja olümpiamängude muutuvasse ja mitmekesisesse maailma,» lisas Randoja.

Muuseumi ajalugu ulatub aastasse 1963, kui sai teoks idee luua Tartusse Eesti oma spordimuuseum. Pärast edukaid aastaid sai 2016. aastal muuseum uue nime, Eesti spordi- ja olümpiamuuseum, kandes edasi selle laiendatud rolli spordi- ja olümpiakultuuri edendamisel.

Konverents on avatud kõigile huvilistele ning osalemine on tasuta. Täpsema ajakavaga saab tutvuda spordimuuseumi kodulehel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles