Üle-eestiline loodusfestival saab avapaugu kolmapäeval

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Möödunud nädalavahetusel toimus botaanikaaias taimepäev.
Möödunud nädalavahetusel toimus botaanikaaias taimepäev. Foto: Kristjan Teedema

Kolmapäevast kuni pühapäevani Tartus, Tallinnas, Võrus, Räpinas, Võrtsjärve ääres toimuv loodusfestival tipneb loodusvaatluste maratoniga vaatlusaladel üle Eesti.

Loodusfestival toimub 7.–11. juunini ja on sel aastal pühendatud elurikkusele meie aedades. Festivali teema «Elu aed» on inspireeritud Tartu ülikooli botaanikaaia 220. aastapäevast ja liikumisaastast. Viie päeva jooksul leiab aset üle 60 ürituse: põnevad töötoad, kontserdid, retked ning tegevused kogu perele.

Sel korral on tähelepanu suunatud nii avalikele kui ka eraaedadele ja neis peituvatele aaretele, eelkõige looduslikule elurikkusele. «Kutsume aias mõnulema ja aiailu nautima, aga ka liikuma ja kuulama,» sõnas loodusfestivali projektijuht Kaarin Hein.

«Loodusfestivalil on ekskursioonid nii Tartu kui ka Tallinna botaanikaaias ja loomaaias. Lisaks leiab programmist mitmeid tegevusi era- ja kogukonnaaedades ning avalikes parkides. Festivali kolmandal päeval saab taas nautida muusikute ja kirjanike linnulaulust inspireeritud loomingut linnujämmil,» rääkis ta.

Nädalavahetusel käib üle-eestiline loodusvaatluste maraton, millest osavõtt ei eelda eelteadmisi. «Kõik huvilised on oodatud osa vaatlusaladel loodusvaatlusi tegema,» ütles Hein. Samuti on kogu perele mõeldud üritused Tartus Aparaaditehase hoovis.

Loodusfestivali peakorraldaja on Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed, kaasa löövad partnerid üle Eesti. Loodusfestivali korraldatakse alates 2015. aastast. Esialgu Tartule keskendunud programm kujunes mõne aastaga üle-eestiliseks. Loodusfestival kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 programmi. Loodusfestivali toetavad keskkonnainvesteeringute keskus ja SA Tartu 2024.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles