Täna on Eesti lipu päev! Hommikul rongkäik Otepääl, pidu peetakse ka ERMis

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Vihm loobus rongkäigu ajal Otepääl sadamast.
Vihm loobus rongkäigu ajal Otepääl sadamast. Foto: Aime Jõgi

Esimese sinimustvalge trikoloori õnnistamisest Otepää kiriklas möödub tänavu 139. aastat. Traditsiooni kohaselt toimuvad Otepääl pidulik rongkäik, jumalateenistus ja kontserdid.

«Eesti lipu hällina on Otepää seisnud alati selle eest, et sinimustvalge lugu meie vallas eriliselt kõlaks. Kutsun kõiki üles 4. juunil, Eesti lipu päeval, heiskama sinimustvalge lipu ja asetama see oma kodus või töökohal aukohale,» ütles Otepää vallavanem Jaanus Barkala. «Vaatame seda lippu, oleme uhked ning mõtleme oma kangelastele, kes selle lipu all on võidelnud kätte meile vabaduse.»

Rahvas kogunes rongkäiku varakult ja ettevalmistunult.
Rahvas kogunes rongkäiku varakult ja ettevalmistunult. Foto: Aime Jõgi

Eesti lipu õnnistamise 139. aastapäeva tähistamine Otepääl algab täna kell 10 piduliku rongkäiguga Lipuväljakult kirikumõisa, kus heisatakse Eesti lipp kõnede ja tervituste saatel.

Kell 11 algab Otepää Maarja kirikus pidulik jumalateenistus. Teenivad EELK piiskop Joel Luhamets ja Valga praostkonna praost Mart Jaanson. Esinevad EELK Otepää koguduse ansambel, Otepää gümnaasiumi lastekoor ja segakoor Eveko, Kaneland High School Chamber Choir USA-st ja Tartu koolide õpilased.

Kell 16 on Otepää kultuurimajas Eesti lipu päevale pühendatud kontsert. 

Eesti lipu päev ERMis

Täna kell 14–16 ootavad Eesti Rahva Muuseumis lapsi ja peresid Lotte ja Roosi, kellega koos saab mängida, lustida ja leiutada.

Sinimustvalge värvikombinatsioon on läbiv sel tähtsal päeval: lastele tutvustatakse esimese sinimustvalge lugu ning kokku saab otsida kõik sinimustvalged rätikunäituselt. Saab osaleda töötubades ja nautida kontserti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles