GALERII ⟩ Laupäeva ööl Emajõkke vajunud inimest ei ole leitud. Kadunud on üks välismaalane, keda sõbrad otsivad

Copy

3. juuni öösel kella 3.45 paiku oli Emajões Dorpati taga kahetsusväärne juhtum ühe ujujaga, kes vajus vee alla ja keda päästa ei õnnestunud. Surnukeha ei ole leitud. Otsingud jätkuvad ka veel pühapäeval, 4. juunil.

Tartu politseijaoskonna välijuht Steven Kaio tegi 3. juunil kell 19.20 traagilistest sündmusest järgmise kokkuvõtte.

Emajõgi Dorpati taga.
Emajõgi Dorpati taga. Foto: Kristjan Teedema

«Linnakaamerate ja piirkonnas paiknevate asutuste kaamerasalvestusi läbi töötades tuvastasime, et täna öösel kella 3.40 ajal liikus Emajõkke vajunud mees Rahu silla all jalakäijate tunneli juures, laskis sealt end ühel hetkel metallpiirdest vee kohale rippu ning kukkus vette,» kirjeldas ta. «Seejärel oli näha, kuidas mees püüab ujuda Tasku keskuse suunas, kui Atlantise poolt tuleb kaater, millelt visatakse talle päästerõngas. Paraku päästerõngas meheni ei ulatu, mispeale püüab kaatril viibinud seltskond mehele lähemale liikuda. Kui kaater mehele lähemale jõuab, vajub mees vee alla ja rohkem veepinnal liikumist näha ei ole.»

Steven Kaio sõnul andsid pealtnägijad juhtunust kohe teada häirekeskusele ning pinnaltpäästjad alustasid inimese otsinguga jõel piirkonnas, kus meest viimati nähti, kuid paraku see tulemust ei toonud. «Praegu otsivad meest jõest politseikaatri ja sonariga Mustvee kordoni piirivalvurid ning kaasatud on vabatahtlikud,» ütles ta.

Mustvee kordoni piirivalvurid Emajõel otsinguid jätkamas.
Mustvee kordoni piirivalvurid Emajõel otsinguid jätkamas. Foto: Jürgen Puistaja

Uppunud mehe isik on aga jätkuvalt tuvastamata, kuid on kahtlus, et tegu võib olla välismaalasega, kes jäi täna öösel Tartu linnas kadunuks. 

«Kadumisest andsid mehe sõbrad meile kella 15 paiku teada,» ütles Steven Kaio. «Nimelt märkisid kadunud mehe sõbrad, et mees ei olnud keskpäevaks naasnud nendega samasse hotelli ning ööst saati ei ole õnnestunud temaga kontakti saada. Praegu midagi enamat teada ei ole.»

Kella 16 paiku oli Dorpati taga võimalik näha vabatahtlike otsijate kaatrit, mis sõitis mitu korda nii mõlema kalda lähedalt ja natuke kaugemalt kui ka jõe keskjoont pidi edasi-tagasi, kontrollides enam kui paarisaja meetri pikkust maad Rahu sillast allavoolu, pardal mees, kes kaatril olevaid ekraane hoolega jälgis.

Vabatahtlike kaater.
Vabatahtlike kaater. Foto: Kristjan Teedema
Veealused otsingud Emajõel.
Veealused otsingud Emajõel. Foto: Kristjan Teedema

Kella 17 paiku olid kohal Mustvee kordoni piirivalvurid oma sonariga ning jätkasid tööd Tartu jaoskonna kaatriga. Rohkem pilte näeb galeriist.

Mustvee piirivalvur kaatril. Ekraan näitab, mida sonar näeb.
Mustvee piirivalvur kaatril. Ekraan näitab, mida sonar näeb. Foto: Jürgen Puistaja

Tartu politseijaoskonna välijuhi Roland Kruusi sõnul jätkuvad otsingud pühapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles