Eesti neidude haridusprogramm «Eluks valmis» sai pärjatud Euroopa tasemel

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Autasustamise hetk.
Autasustamise hetk. Foto: Erakogu

Rumeenia pealinnas Bukarestis JCI Euroopa iga-aastasel konverentsil pärjati Eestist alguse saanud haridusprojekt «Eluks valmis» Euroopa parima kohaliku mõjuprogrammi auhinnaga (Best Local Community Impact Program). Niisuguse tiitliga tunnustatakse Euroopas ettevõtmisi, mis on tegutsenud pikamõjulise ja globaalse positiivse muutuse nimel.

Projektijuhi Eva Maria Hansoni sõnul on Euroopas pärjatuks saamine tõestus sellest, et maailm vajab praktilisemat haridust. «Me soovime viia elulised teadmised mitte ainult Eesti noorteni, vaid ka Eestist kaugemale,» kommenteeris ta. «Kõik maailma noored täiskasvanud väärivad võimalust olla eluks võimalikult hästi valmistunud.»

Tuuli Muistna ja Eva Maria Hanson – kaks aastat tööd ja õpik valmis.
Tuuli Muistna ja Eva Maria Hanson – kaks aastat tööd ja õpik valmis. Foto: Erakogu foto

«Eluks valmis» on noori iseseisvaks eluks ettevalmistav edukusprogramm, mille eesmärk on õpetada neile vajalikke praktilisi teadmisi, mida formaalhariduses käsitletakse vähe või üldse mitte. Näiteks kodu üürimine, arvete maksmine, oma finantside planeerimine, vaimne tervis, tööõigus ja nii edasi.

Kahe tegutsemisaasta jooksul on loodud interaktiivne veebiõpik ning õpetajate töö lihtsustamiseks ainekava koos tunnikirjelduste, slaidide ning tegevustega. Ainekava saavad kõik koolid endale soetada, et nende õpilased oleksid kooli lõpetades eluks valmis.

Täpsemalt on võimalik end kurssi viia veebilehel www.eluksvalmis.ee.

Ka varem on noored maailmaparandajad Eesti tasandil silma paistnud saavutuste ja ettevõtmistega. Näiteks on «Eluks valmis» projekt pälvinud Tartu linna parima haridusteo tiitli ning nomineeritud ka samanimelisele üleriigilisele tunnustusele.

Projekt «Eluks valmis» sai Euroopa võiduga pääsme maailmataseme võistlusele, mis toimub novembris Šveitsis, Zürichis. Bukaresti konverents leidis aset 24. kuni 27. maini.

JCI on ülemaailmne mittetulunduslik organisatsioon inimestele vanuses 18–40. Organisatsiooni missioon on tagada arenguvõimalusi, mis innustavad noori aktiivseid liikmeid looma positiivseid muutusi.

JCI liikmed on nii kultuuriliselt kui ka professionaalselt väga erineva taustaga, kuid nad kõik kannavad samu väärtusi ja kirge selle vastu, et arendada iseennast ja toetada kogukonna elu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles