Spetsialist soovitab, mida jälgida, kui laps asub suvel tööle

Tartu Postimees
Copy
Paljud noored otsivad suveks tööd, et saada esimene töökogemus ja teenida veidi taskuraha.
Paljud noored otsivad suveks tööd, et saada esimene töökogemus ja teenida veidi taskuraha. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Peagi algab kauaoodatud suvevaheaeg, mis paljudele noortele tähendab võimalust minna tööle ja ise raha teenida. Maksu- ja tolliameti maksuauditi valdkonnajuht Marc Mälter selgitab, millele peaksid lapsevanemad tähelepanu pöörama ning mida noortele selgitama, et nende esimene kokkupuude tööturuga oleks hea.

Esimese asjana soovitab maksu- ja tolliameti (MTA) maksuauditi osakonna valdkonnajuht Marc Mälter vanemal koos lapsega teha eeltööd ehk kontrollida tööandja tausta. «Taustakontrolli võib alustada ettevõtte kodulehest ja sotsiaalmeediast, samuti leiab infot ettevõtte nime guugeldades. Kindlasti võiks vaadata ka e-äriregistrisse, teatmik.ee lehele ja MTA kodulehe avalikesse andmebaasidesse,» andis Mälter nõu.

Tähelepanu tuleks pöörata sellele, kas firmal on registrikood, millisel alal on tegevusluba, kui vana on firma ja kas sel on võlgnevusi. Eraldi tasub uurida sotsiaalmaksu maksmist: kas ettevõte tasub seda õigeks ajaks ning järjekindlalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles