Veevärk keeras kinni keemiatööstuse solgitoru

Eili Arula
, ajakirjanik
Copy
Mayerisse pole võõrad oodatud. Tehase juht selgitas, et reovesi viiakse tehasest ära tsisternautodega ning kõik on nõuetekohane.
Mayerisse pole võõrad oodatud. Tehase juht selgitas, et reovesi viiakse tehasest ära tsisternautodega ning kõik on nõuetekohane. Foto: Sille Annuk

Tartu vallas vee- ja kanalisatsiooniteenust pakkuv Emajõe Veevärk ei võta möödunud aasta juulist vastu Tabiveres tegutseva peamiselt pesuvahendeid tootva Mayer Industriesi tööstushoonest reovett. Veevärgi juht Andres Aruhein selgitas, et Mayer Industries ei ole täitnud nende esitatud tingimusi ning temal puudub teadmine, kuidas pesuainete tootja reovett käitleb.

Emajõe Veevärgil on Mayeri tehasega probleeme juba aastaid. Ka 2020. aastal sulgesid nad ettevõtte kanalisatsiooni, sest tehasest voolas Tabivere aleviku biopuhastisse liiga suure kemikaalide kontsentratsiooniga reovesi, mis rikkus aleviku biopuhasti. Aruhein selgitas, et ka siis kulus biopuhasti käivitamiseks hulk aega ning raha. «Seni me neilt reovett vastu ei võta, kuni nad ei ole täitnud meie nõutud tingimusi,» sõnas ta.

Nõutav automaatika

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles