TARK TARTU ⟩ Õmbles 12-aastaselt oma isa, nüüd opereerib kasvajaid (1)

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
«Kõige rohkem tegelen põlve- ja puusaliigese endoproteesimisega,» kirjeldab doktor Kaspar Tootsi oma haiglatööd. Aga ta võtab igas kuus ka erakorralise ortopeedia valveid, et aidata neid inimesi, kes murravad luid ja rebestavad kõõluseid ning vajavad abi kohe.
«Kõige rohkem tegelen põlve- ja puusaliigese endoproteesimisega,» kirjeldab doktor Kaspar Tootsi oma haiglatööd. Aga ta võtab igas kuus ka erakorralise ortopeedia valveid, et aidata neid inimesi, kes murravad luid ja rebestavad kõõluseid ning vajavad abi kohe. Foto: Postimees / SILLE ANNUK

Presidendilt noore teadlase preemia saanud Kaspar Tootsi võis olla nii 12-aastane, kui tal tuli õmmelda oma isa. Isa on loomaarst, ja juhtunud oli niisugune õnnetus, et ketassaag hüppas kuidagi käest ja vigastas teist kätt. Veterinaarist isal olid kõik vahendid ja oskused iseendale abi andmiseks olemas. Ta puhastas haava ning suutis endale süstida valuvaigistit, aga ühe käega õmmelda ei saanud.

«Kaspa-a-ar!» võiks ette kujutada seda hõiget, mis siis üle õue kõlas.

Poiss oli õnneks käepärast ja sõnakuuleliku lapsena tegi kõik, mis isa käskis. Avas steriilse pakendi, võttis nõela ja niidi ning õmbles oma isa käe peal narmendavad naharibad kokku.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles