GALERII Värskelt avatud vabaajaväljakul saavad lapsed isegi kraavis mängida

Copy

Kvissentali linnaosa südames avati neljapäeva lõuna ajal mängimiseks, spordi tegemiseks ning ka kokkusaamiskohaks mõeldud vabaajaväljak.

Klaose tänava kogukonnaväljakul saab nüüd korraldada kokkusaamisi ja väiksemaid üritusi. Mänguväljaku poolel on lisaks traditsioonilistele mänguvahenditele erinevad mahulised vormid nii suurematele kui ka väiksematele lastele, pinnasest künkad, kus on lastel võimalik ronida, joosta, hüpata, rattaga sõita või muul moel lõbusalt aega veeta.

Mänguväljaku ümber kulgeb asfaltkattega vigursõidurada, kus lapsed saavad rattaga sõites harjutada tasakaalutunnetust. Võib-olla põnevaim osa uuest ajaveetmiskohast on künka otsas paiknev batuut, mida proovis ka Tartu linnapea Urmas Klaas.

Enne ametliku osa algust oli plats juba lapsi täis ja mäng käis täies hoos.

OÜ Kino Maastikuarhitektid kirjeldasid avaüritusel, mis võimalusi nende kavandatud vabaajaväljak võimaldab.

«Edasine sõnum ongi lastele, et kui vanemad ütlevad, et sinna kraavi ei tohi minna, siis meie lubame. Need ongi selleks tehtud, et seal käia. Seda väljakut võiks võtta kui koduaia laiendust,» rääkisid arhitektid.

Vabaajaväljaku avamisel oli kohal ka abilinnapea Raimond Tamm. Tuntuimatest lapsevanematest oli rajatist uudistama tulnud Keskerakonna Tartu piirkonnajuht Jaan Toots.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles