Tanel Tein: ohtlikud jäätmed on ohtlikud. Ka Tartus

Tanel Tein
, Tartu linnavolinik ja riiigikogu liige (Eesti 200)
Copy
Tanel Tein.
Tanel Tein. Foto: Erakogu

Tallinnas läks 23. mail põlema ohtlike jäätmete keskus, töid juhtinud päästeameti korrapidaja ütles, et tema teist nii massiivset põlengut ei mäleta. Taevasse tõusnud ja linna enda alla matnud süsimust suitsusammas oli nii võimas, et seda märkasid inimesed isegi 40 kilomeetrit eemal Kose vallas. Kustutustööd vältasid kaks päeva, lisaks Tallinna päästekomandodele tulid päästeautod appi kogu Eestist, sealhulgas Tartust.

Seda, kuidas oli ohutusreegleid järgitud Tallinnas põlema lahvatanud jäätmejaamas, selgitab kriminaalmenetlus. Igal juhul näitab see õnnetus seda, mis võib ohustada ka tartlasi. Tartusse planeerib sama ettevõte veelgi suurema käitlusvõimsusega ohtlike jäätmete põletustehast, senisega võrreldes lausa 7,5 korda suuremat.

​Olen sel teemal varemgi kirjutanud ja mulle ei anna endiselt rahu, miks andis Tartu linnavalitsus linnarahvaga korralikku arutelu pidamata firmale Epler & Lorenz uue ohtlike jäätmete põletustehase ehitusloa välja ilma, et oleks tehtud põhjalik eriplaneering. Mitte üheski kehtivas planeeringus ei ole sellise tehase rajamise ega sellega kaasnevate mõjude ja riskidega arvestatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles