Luunjas maadeldi Jaan Jaago mälestuseks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistluste logo
Võistluste logo Foto: Veiko Proovel

Laupäeval peeti Luunjas 35. korda Jaan Jaago mälestusvõistlused kreeka-rooma maadluses. Kui läbi aastate on üritus maadlusrõõmu pakkunud ligi 6000 poisile, siis tänavusel võistlusel osales kokku 142 osalejat Eestist, Lätist ja Soomest.

"Läbi aastate on Jaan Jaago mälestusvõistlustel osalenud mitmete riikide tulevased rahvusvahelise tasemega matimehed, rahvusvaheliste tiitlivõistluste medalivõitjad, olümpiamehed ja teised tugevaimad," ütles maadlustreener Voldemar Press ja lisas, et neil võistlustel ei jää kaotajaks keegi ning pigem on tegemist pidupäeva kui võistlusega.

Kuni 74 kg kaaluvate meestest saavutas hõbedase medalikoha Elar Hani Põlva Lapiti klubist, jäädes alla lätlasele Sergejs Mirovsile. Võistluste väikseimas kehakaalus kuni 23 kg saavutas esikoha kohaliku Luunja maadlusklubi Jaan maadleja Reno-Rene Padar ning kuni 32 kg poiste hulgas võitis klubikaaslane Markos Tadolder. Kolmanda koha saavutasid kuni 46 kg Rainer Grosberg Tartu Ülikooli ASK-st, kuni 50 kg Keyt Muuga Tartumaa ML-st, kuni 76 kg Riivart Grauberg maadlusklubist Jaan ja kuni 85 kg Karlis Hallik Tartu SS Kalev Englas klubist.

Klubide vahelises arvestuses saavutas maadluskubi Jaan 26-st klubist 27 punktiga kolmanda koha, jäädes alla vaid Läti klubidele. Linnade ja maakondade arvestuses tuli Tartumaa kolmandale kohale.

Oma eelkäijat austasid kohalolekuga ja innustasid noori paljud Eesti maadlusveteranid, eesotsas kahekordse maailmameistri August Englasega.

Tänavu 6. juulil möödub 125 aastat päevast, mil Luunja vallas Sääsekõrva külas tuli ilmale poisslaps, kellest sirgus seitsmekordne maailmameister maadluses - Jaan Jaago.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles