Tartu balletitantsijad olid rahvusvahelisel võistlusel edukad

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Tartlasi esindas Saksamaal viis tantsijat. Pildil on tantsijad Vanemuise tantsu- ja balletikooli direktori Jelena Poznjak-Kõlariga (keskel).
Tartlasi esindas Saksamaal viis tantsijat. Pildil on tantsijad Vanemuise tantsu- ja balletikooli direktori Jelena Poznjak-Kõlariga (keskel). Foto: Vanemuise Tantsu- ja Balletikool

27.–29. mail Saksamaal toimunud rahvusvahelisel tantsufestivalil Neue Welle osalesid edukalt ka Vanemuise balletikooli tantsijad.

Rahvusvahelisel võistlusel osales Vanemuise tantsu- ja balletikooli viis tütarlast vanuses 15–17 aastat. Balletikooli direktori Jelena Poznjak-Kõlari sõnul oli festivalist osavõtt väga laiaulatuslik ja osalejaid oli üsna palju.

Vanemuise balletikooli tantsijad osalesid võistlusel nelja kavaga, neist kaks kava esitas Miina Eliise Luts ning saavutas mõlema soolotantsuga esimese koha. Grupitantsudest saadi üks esimene koht ning ka kolmas koht. Poznjak-Kõlari sõnul on väga hea meel, et kõik tantsud, millega esinema mindi, tõid auhinnalise koha.

Kooli direktori sõnul läksid tantsijad võistlusele vastu enesekindlalt, sest lava on neile tuttav koht. Kuigi tantsupõrand, millel esineda tuli, ei olnud parimate killast, saab direktori sõnul tantsijate sooritusega igati rahule jääda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles