Tartumaa vallajuhid otsivad vabatahtlikke päästjaid

Hanneli Rudi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alles hiljuti oli Võnnus elukutseline päästekomando.
Alles hiljuti oli Võnnus elukutseline päästekomando. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kuus Tartumaa vallajuhti pöördusid avalikkuse poole, et leida suletava riikliku päästekomando asemele oma piirkonda vabatahtlikke päästjaid.

Aasta alguses pöördusid Võnnu, Ahja, Haaslava, Meeksi, Mooste ja Mäksa vallavanemad kõrgemate riigijuhtide poole palvega mitte sulgeda piirkonda teenindavat Võnnu komandot, kuid seda ei võetud arvesse, kirjutab Õhtuleht.

«Mures piirkonna ja meie inimeste turvalisuse pärast pöördume sinu poole, hea vallakodanik. Soovime asutada vabatahtlikest koosneva päästekomando ning loodame sinu abile,» kirjutas Tartumaa Võnnu vallavanem Tõnu Muru valla kodulehel.

Tema sõnul on eesmärgiks kokku kutsuda igast vallast ligi kümme huvilist, et koostöös elukutseliste päästjatega piirkonna turvalisuse eest seista. «Vabatahtlikele päästjatele pakume väljaõpet, sotsiaalseid garantiisid ning rahalist kompensatsiooni reaalsete päästetööde eest,» ütles ta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles