GALERII ⟩ Vabade kunstide professuuri juubelil anti välja artiklikogumik

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Vabade kunstide professuuri juubeliüritust käisid külastamas mitmed kultuuritegelased, nende seas ka luuletaja Tőnu Őnnepalu (vasakul).
Vabade kunstide professuuri juubeliüritust käisid külastamas mitmed kultuuritegelased, nende seas ka luuletaja Tőnu Őnnepalu (vasakul). Foto: Sille Annuk

Alates 1993. aastast on Tartu ülikooli vabade kunstide professuuri hoidnud paljud säravad ja väljapaistvad kultuuritegelased. Täna ilmus tähtsa, 30 aasta juubeli puhul värske artiklikogumik, toimus professorite avalik vestlus ja avati juubelinäitus.

Üritusel esitleti Tartu ülikooli muuseumi valges saalis värsket artiklikogumikku «Tartu Ülikooli vabade kunstide professuur 30», mille on koostanud mõtteloo professor Pärtel Piirimäe. Juubelikogumikus kirjutavad vabade kunstide professorite elu- ja loometöö tagamaadest kaasteelised ja mantlipärijad.

Samuti toimus traditsiooniline vabade kunstide professuuri üleandmine – avalik vestlus «Armastus, üksindus ja surm. Kunsti taas kasutamine», milles keskenduti sel korral kestlikkusele, taaskasutusele ja eetilistele valikutele, mis puudutavad meie igapäevaelu järjest enam ning üha valusamalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles