Tartus langeb toasooja hind (1)

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Gren Eesti ASi juhatuse esimees Margo Külaots.
Gren Eesti ASi juhatuse esimees Margo Külaots. Foto: Margus Ansu

Neljapäevast alanevad Tartu võrgupiirkonna klientide toasoojuse hinnad.

Gren Eesti teatel on soojuse uus müügihind 76,50 eurot megavatt-tunni eest, sellele lisandub käibemaks. 

Ettevõtte äride juht Margo Külaots märkis, et 2021. ja 2022. aasta energiakriis tõi kaasa kõrged elektri- ja gaasihinnad, mis omakorda tõstsid hakkpuidu hindu. Hakkpuit on Tartus kaugküttesoojuse tootmiseks kasutatav peamine kütus.

«Olime olukorras, kus energia toime- ja varustuskindluse tagamiseks oli hinnatõus paratamatu. Arvestades, et varasemal kümnel aastal olime soojuse hindu peamiselt langetanud, tundus meie viimane hinnatõus väga kõrge. Tänu õigel ajal kasutusele võetud kohalikule kütusele ning tehtud investeeringutele tootmisseadmetesse ja võrku jäid meie soojusehinnad siiski alla piirkondadele, kus gaasi kui peamise kütuse kasutamise tõttu tõusid hinnad kolme- või isegi neljakordseks,» jätkas Külaots.

Et viimasel ajal on kütuste hinnad näidanud langustrendi, kajastub see ka uutes tarbijahindades. Samas jäävad näiteks Tartu ja Pärnu müügihinnad erinevaks, teisisõnu Pärnus veidi kõrgemaks. «Erinevus sõltub peamiselt tarbimistihedusest. Tartu on võrreldes Pärnuga suurem ja tarbijaid on rohkem,» lisas Külaots. Ta avaldas lootust, et kütuste hindade langedes võib soojuse hindu veelgi langetada.

Seni oli kaugkütte hind Tartus 85,80 EUR/MWh, millele lisandus käibemaks.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles