VIDEO ⟩ Kliinikumi geneetika ja personaalmeditsiini kliinikus toimus tulekahju

Tartu Postimees
Copy
Puusepa 2 põlenud ruumi lagi.
Puusepa 2 põlenud ruumi lagi. Foto: Päästeamet

Täna varahommikul kell viis teatati häirekeskusele, et Tartus Puusepa 2 on tulekahju Tartu ülikooli kliinikumi geneetika ja personaalmeditsiini kliinikus.

Tulekahju avastas hoone valvur, kes tegi hädaabikõne häirekeskusse. Tööle oli rakendunud ka automaatne tulekahjusignalisatsiooni süsteem.

Puusepa 2 hoones põles kaks ruumi, tuli sai esialgsel hinnangul alguse ventilatsiooniseadmest.
Puusepa 2 hoones põles kaks ruumi, tuli sai esialgsel hinnangul alguse ventilatsiooniseadmest. Foto: päästeamet

Päästemeeskonnad jõudsid sündmuskohale kell 5.08 ja selgitasid välja, et hoone teisel korrusel oli süttinud molekulaardiagnostika ruum. Suitsusukeldusmeeskond sisenes hoonesse ja kella 5.34ks oli tulekolle kustutatud ja tulekahju edasine levik takistatud.

Puusepa 2 kliinikuhoone.
Puusepa 2 kliinikuhoone. Foto: Margus Ansu

Kell 5.42 lõpetas suitsusukeldusmeeskond töö hoone osas, kus oli tulekahju. Päästjad kontrollisid üle ka ülejäänud hoone, rakendasid tööle ülerõhuventilaatori ja tuulutasid ruumid.

Põlenud ventilatsiooniseade.
Põlenud ventilatsiooniseade. Foto: Päästeamet

Päästjad avasid võimalike tulekollete otsimiseks ka hoone vahelae konstruktsioone. Tulekahju tõttu sai peale põlenud ruumi tahma- ja suitsukahjustusi kõrvalruum, kus olid laboriseadmed. Päästetööde juhi esialgsel hinnangul oli tuli alguse saanud ventilatsiooniseadmest. Tulekahju lõplik tekkepõhjus selgitatakse välja menetluse käigus.

Video kustutustöödest:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles