Terviseamet pole senini Laeva küla vett ohutuks tunnistanud

Veiki Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Kraanivesi
Kraanivesi Foto: Toomas Huik

Möödunud nädalal teatas Emajõe Veevärk, et Laeva külas leiti veeproovidest kolilaadsete bakterite osakesi, mille tõttu ei ole vee joomine vähemalt praegu täiesti ohutu. Terviseamet pole aga siiani vett ohutuks tunnistanud ning Laeva elanikud peavad kraanivee läbi keetma või tooma vett küla keskele pargitud paakautost.

Tartu vallavanema Jarno Lauri sõnul tõi Emajõe Veevärk Laeva küla keskele puhta veega paakauto, kust elanikud vajadusel söögi tegemiseks või joomiseks vett saavad võtta. «Mulle teadaolevalt seisab asi praegu selle taga, et terviseamet ei ole kordusanalüüside tulemusi veel kätte saanud,» ütles Laur. «Seni kuni proovid ei ole ohutuks tunnistatud, kehtib seesama juhis mis eelmisel nädalal. Vesi tuleb enne joomist või söögitegemist läbi keeta või kasutada paakautost võetud vett.»

Emajõe Veevärgi juhatuse liikme Andres Aruheina märkis eelmisel nädalal, et kolilaadne bakter ei ole kolibakter, kuid riskide minimeerimiseks tuleb elanikel siiski kuni täie selguse saabumiseni vett enne joomist keeta.

 

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles