Noormehe ja neiu elu nõudnud avarii süüasi jõuab kohtusse kaks aastat pärast juhtunut

Tartu Postimees
Copy
Raskes avariis hukkunud 15-aastast neiut ja 17-aastast noormeest mälestasid päev pärast avariid sündmuspaigas küünlad ja lilled.
Raskes avariis hukkunud 15-aastast neiut ja 17-aastast noormeest mälestasid päev pärast avariid sündmuspaigas küünlad ja lilled. Foto: Margus Ansu

Pea kaks aastat tagasi, 2021. aasta 30. augustil hukkusid Tartumaal Ülenurme ja Roiu vahelisel teel auto ja mootorratta kokkupõrkes 17-aastane noormees ja 15-aastane neiu. Kohus asub avarii süüasja arutama tänavu sügisel ehk enam kui kaks aastat pärast juhtunut. 

Avarii juhtus, kui Ülenurme ja Roiu vahelisel teel põrkas linnamaastur BMW X5 kokku mootorrattaga Honda. Kokkupõrkes hukkusid mootorratast juhtinud 17-aastane noormees ja mootorrattal kaassõitja 15-aastane neiu.

Esialgse uurimise järel ilmnes, et avarii juhtus, kui BMW juht, 22-aastane naine sooritas möödasõitu ning põrkas kokku vastassuunas liikunud mootorrattaga. Lõuna ringkonnaprokuratuur esitas BMWd juhtinud naisele süüdistuse liiklusnõuete ja sõiduki käitusnõuete rikkumise eest ettevaatamatusest, mille tõttu hukkus kaks liiklejat. Seadus võimaldab selle teo eest karistada ühe- kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles