Stomatoloogiakliiniku uus juht Piret Vilborn naasis Eestisse tööle Lõuna-Aafrika Vabariigist

Aime Jõgi
, ajakirjanik
Copy
Stomatoloogiakliiniku uus juht on Piret Vilborn.
Stomatoloogiakliiniku uus juht on Piret Vilborn. Foto: TÜ Kliinikum

Tartu ülikooli kliinikumi stomatoloogiakliiniku uus juht on Piret Vilborn, kelle varasem töökogemus on olnud seotud peamiselt erasektoriga. Viimased 13 aastat on ta töötanud Lõuna-Aafrika Vabariigis.

Just Lõuna-Aafrika Vabariigi Sefako Makgatho nimelise tervishoiuteaduste ülikooli õppejõuna alustas ta eelmisel aastal tihedamat koostööd Tartu ülikooliga, lugedes üliõpilastele hübriidkursust näo- ja lõualuude radioloogiast.

Kuna TÜ kliinikumis oli käimas stomatoloogiakliiniku juhi konkurss, tehti talle ettepanek kandideerida. «Stomatoloogiakliinik kõnetas mind väga, pealegi on Tartu ülikooli kliinikum Eestis juhtiv tervishoiuteenuste osutaja,» ütles Piret Vilborn Kliinikumi Lehes. «Siin on esindatud kõik hambaravi valdkonnad ja siin oleme ümbritsetud ka teistest erialadest, mis võimaldab pakkuda patsiendile kompleksset ravi – suu- ja hambahaigused on osa patsiendi üldtervisest. Enamik hambaarstidest ja hambaravi eriarstidest on Tartus ise samuti õppejõud, nii saame omakorda rakendada uusimat teaduslikku infot patsientide ravis.»

Üks proovikivi uuele juhile on kahtlemata hambaravi valdkonna pikad ravijärjekorrad. «Eriti paistab ses osas silma ortodontia eriala,» leidis Piret Vilborn. «Siinkohal ei eristu me muust maailmast – eriarstide puudus on ka mujal suur. Pean oluliseks töötada aga selles suunas, et võimaldada patsientidele rohkem vastuvõtuaegasid. Kättesaadavus on küll seotud tervisekassa ravi rahastamise lepinguga, ent tahame kindlasti parandada hambaravi kättesaadavust.»

Piret Vilborn lõpetas Tartu ülikooli hambaravi erialal 1998. aastal. Seejärel töötas arstina Kaarli polikliinikus, kus oli ka ravi- ja kvaliteedijuht. 2007. ja 2008. aastal läbis ta Helsingi ülikoolis tervishoiu juhtimise magistriõppe. Sefako Makgatho nimelises tervishoiuteaduste ülikoolis, mis asub Lõuna-Aafrika Vabariigis, on Piret Vilborn omandanud teadusmagistri kraadi näo- ja lõualuude radioloogias. Tartu ülikooli kliinikumi stomatoloogiakliiniku juhina alustas Piret Vilborn tööd 1. mail.

Stomatoloogiakliiniku varasem juht Taavo Seedre lahkus töölt TÜ kliinikumi juhatuse ja Taavo Seedre vahelise kokkuleppe kohaselt eelmise aasta 1. oktoobril, kuna Tartu maakohus oli ta kokkuleppemenetluses mõistnud süüdi riigihanke menetluse nõuete rikkumises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles