Autovabaduse puiestee avatakse Tartu linna päeval

Egeli Raudmäe
, ajakirjanik
Copy
Eelmisel aastal oli Vabaduse puiestee avatud ka autodele, kuid seekord on see jälle täiesti autovaba ala.
Eelmisel aastal oli Vabaduse puiestee avatud ka autodele, kuid seekord on see jälle täiesti autovaba ala. Foto: Kristjan Teedema

Tänavune autovabaduse puiestee avatakse Tartu linna päeval, 29. juunil linlaste hulgas oodatud galakontserdiga. Puiestee kultuuriprogrammist leiab esinejaid erinevatele earühmadele ja maitsetele.

«Kultuuriprogramm on nädalast nädalasse väga eriilmeline, ent käib seejuures ühtlases rütmis: suurkontserdid, liikumispäevad, perepäevad, ja nii neljapäevast laupäevani. Aitäh kõigile koostööpartneritele ja linlastele, kes on programmi kokkupanekul sisendit andnud. Päris kõike me hetkel veel välja ei hõika ning jätame ruumi ka üllatusteks,» ütles kultuuriosakonna juhataja Sten Svetljakov.

Neljapäevad on suurkontsertide päralt. Juuli esimesel neljapäeval astub lavale Reket, teisel nädalal Ivo Linna & Supernova. Rally Estonia nädalal on oodata suurt avatseremooniat ja juuli lõpetab Bedwettersi kontsert. Autovabaduse puiestee viimasel nädalal ehk augustis tasub sammud seada Daniel Levi bändi kontserdile.

Reeded mööduvad liikumisaasta tähe all. Temaatilistel pärastlõunatel saab osaleda jooksu ja kepikõnni ühistreeningutel ning paraspordi sündmustel. Liikumispäevadel saab tantsida, ratsutada ja proovida vehklemist, mõõgavõitlust, judot, karated ning isegi e-sporti. Päevad kulmineeruvad tantsuõhtuga elava muusika saatel, mida pakuvad teiste seas Estraadiraadio, Julio Romero y su Ritmo Latino ja folklooriklubi Maatasa.

Laupäevad on perepäevad. 1. juulil pakuvad tegevust muuseumid. Samuti toimub 1. ja 2. juulil noorte laulu- ja tantsupeo ühisvaatamine. Edaspidi leiab perepäevade programmist tegevust beebidele, muusikatunde lastele, võimaluse avastada tehnika- ja teadusmaailma ning laulda üheskoos Gerli Padar-Parmasega. Hilisõhtud sisustab välikino suvise filmiprogrammiga.

Kogu juuli vältel toimetab autovabaduse puiesteel Tartu noorsootöö keskus eraldi noortealaga, kus jagub tegevust esmaspäevast pühapäevani alates looduse- ja kultuuriteemadest kuni ettevõtluseni välja.

Autovabaduse puiestee lõpetab toidu- ja veinifestival 4.–6. augustil.

Autovabaduse puiestee kultuuriprogramm avalikustatakse juunikuu jooksul.

Ruumiprogramm toob autovabaduse puiesteele karusselli, raamatukogu ja lugemisala, ronilad, vihmutid ja teised atraktsioonid. Taaskasutusele tuleb eelmiste aastate tänavamööbel. Lava ehitatakse kesklinna pargi poolsele nõlvale ning see jääb sinna kultuuripealinna aastaks.

Autovabaduse puiestee korraldamisel lähtutakse Tartu linna ja Tartu 2024 keskkonnahoidlike ürituste juhendist, et vähendada ürituste keskkonnamõju. Alal kasutatakse pandinõusid, tarbitakse taastuvenergiat, pakutakse tasuta joogivett, sorteeritakse jäätmeid ning julgustatakse linlasi valima keskkonnahoidlikke liikumisviise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles