VIDEO ⟩ Sõida Priit Pulleritsuga kaasa Tartu GP linnaringidel

Tartu Postimees
Copy

Tour of Estonia eilse Tartu GP linnaringil ratturitega mõnes kohas kaasa sõites sai näha, et neil on mahti Vallikraavi tänava pineval munakivilaskumisel teineteisega isegi arveid klaarida, aga ka seda, et Turu tänava kiirel sirgel jagub mõnel võistlejal silmi sellelegi, mis toimub rajapiirde taga, tõdes võidusõidust videoreportaaži teinud Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits.

Videos on näha (1.52), kuidas Toomelt hooga laskudes pöördub üks rattur grupi keskel pahaselt tema kõrval kihutava konkurendi poole ning teeb talle suusõnaliselt ja žestikuleerides märkuse.

Vanemuise tõusu, mis tavalisele pedaalijale on järsk ja raske ning paneb hingeldama, kasutavad mõned võistlejad võidusõidu esimeses pooles aga joomiseks (2.45 ja 2.55), mis lihtkodanikule lõppeks suure tõenäosusega vee kurku tõmbamisega, ütles Pullerits.

Videos näeb ka seda, kuidas üks Eesti rattur, kes sõidab peagrupi hanereas kolmandal positsioonil, märkab kolm ringi enne võistluse lõppu rajapiirde taga video tegemise eesmärgil kaasa sõitvat ajakirjanikku ning hõikab talle, et ta oleks ettevaatlik (4.25).

Professionaalsemale pilgule pakub videos küllap huvi, kuidas 164,8 kilomeetri pikkuse sõidu esimeses pooles ründavad ratturid nii munakivikattega Lossi tänava kui Vanemuise tänava tõusu tempoga, millega on võimalik isegi maastikuratta sadulas kaasa minna – Lossi tänaval küll kõnniteel, mitte põrutaval sõiduteel –, ent viimastel ringidel tõuseb raja raskematel lõikudel kutseliste ratturite kiirus silmanähtavalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles