Päevatoimetaja:
Richard Särk

FOTOD Tartu noored vabavõitlejad on juba neljandat aastat Eesti parimad

Copy

Laupäeval, 20. mail toimusid Tartus Eesti meistrivõistlused sportlikus vabavõitluses, kus Tartu spordiklubi Englas noored võitlesid neljandat aastat järjest välja parima noorteklubi positsiooni. Täiskasvanute seas tuli parimaks Pärnu spordiklubi Invicta, kes võitis ka üldarvestuses.

Noortetreeneri Ott Tõnissaare sõnul on klubipunktidest olulisem näha, kuidas iga noor, kes on panustanud, liigub samm-sammult edasi. Sel korral jäid kõige rohkem silma Soosaar (2 võitu, 1 kaotus) ja Lepik (2 võitu), kes jõudsid välja kullani, aga ka Sarapuu (2 võitu, 1 kaotus), Väljaots (1 võit, 1 kaotus) ja Margus (2 kaotust), kes vaatamata pronksistele tulemusele tegid tugeva soorituse.

Kõik nimetatud sportlased pidid matšides tegelema keeruliste olukordade ja seisude lahendamisega, mis neil ka õnnestus.

«Kui medalid ja karikad jäävad lõpuks riiulile tolmu koguma, siis oskused-teadmised ja enesekindluse saavad noored siit kogu eluks – ning see töötab väljaspool spordisaale ja -areene edasi,» lisas Tõnissaar.

See oli noorte viimane kodumaine võistlus enne augusti alguses Abu Dhabis toimuvaid maailmameistrivõistluseid, kuhu Englasest sõidavad Eestit esindama Emily Biedermann, Raul Soosaar, Henri Mathias Lepik, Taisto Teivil Kängsepp ja Ron-Andro Selter.

Englase noortest tulid Eesti meistriks

Raul Soosaar (U14 –44 kg)

Henri Mathias Lepik (U14 –48 kg)

Emily Biedermann (U14 tüdrukud 57+ kg)

Taisto Teivil Kängsep (U16 –62 kg)

Rene Lai (U18 –70,3 kg)

Ron-Andro Selter (U18 –77,1 kg)

Hõbemedali teenis

Siim Arroval (U14 –57 kg)

Pronksid võitlesid välja

Samuel Sarapuu (U14 –44 kg)

Mattias Väljaots (U14 –57 kg)

Karl Martin Margus (U14 57+ kg)

Tagasi üles