Galerii ⟩ Uueturu pargis algasid istutustalgud, linnarahvas saab näpud mulda pista neljapäeva õhtul

Copy

Neljapäeval alustasid vabatahtlikud Uueturu pargis suurt istutustööd. Kell 17 oodatakse istutustalgutele kaasa lööma linnakodanikke. Lisaks istutamisele leiab õhtul aset Tartu Roheringi avapidu, kus saab koguda taimetarkusi ning kuulata luulet ja head muusikat.

Tartu linnalooduse koordinaator Mirjam Võsaste selgitas, et Uueturu parki istutatakse Roheringi avapeol 1500 taime. Suure osa tööst tegid päeval ära juba vabatahtlikud, kuid uudismaad ja istikuid jagub pargis ka õhtustele tulijatele.

Uueturu pargi rohtla kujundasid Kureeritud Elurikkuse projekti eestvedajad. Kokku pannakse maasse kuuskümmend liiki taimi, kõigil on selleks oma kindel koht. Mirjam Võsaste jälgis joonist ning istutustööd, et iga taim saaks õige koha peale: et kõrgemaks sirguvad taimed jääksid platsi keskele ning madalamad äärtesse. «Et kõik kasvades ikka välja paistaks,» ütles Võsaste. Taimedevaheline ala kaetakse hakkpuiduga, mis peaks hoidma niiskust ja pärsiks ka umbrohu kasvamist.

Tartu Roheringi külvipeo programm

Kell 17.30 – Tartu Rohering. Linnalooduse projekti tutvustavad Mirjam Võsaste (Tartu linnavalitsus) ja Tuul Sepp (Tartu ülikool).

Kell 17.45 – elurikkuse loomise õpituba. Kodumaiste liikide valimist ja istutamist õpetab Liina Jürisoo (Eesti maaülikool).

Kell 18 – külviluule. Oma loomingut loevad Kristel Algvere, Maarja Pärtna ja Aliis Aalmann.

Kell 19 – külvidisko Tartu 2024. Ilusale ja töökale päeva paneb lõbusa punkti DJ Ahto Külvet (Psühhoteek).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles