Neljas Eesti taksonoomiapäev toob Tartusse konverentsi aedade elurikkusest

Tartu Postimees
Copy
Elurikkus.
Elurikkus. Foto: Ragnar Peets

Neljas taksonoomiapäev on pühendatud Tartu ülikooli botaanikaaia 220. aastapäevale ja keskendub aedade elurikkuse hoidmisele. Konverentsi ajakava on avalik.

Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed ning NATARC konsortsium korraldavad 9. juunil kell 11–15 konverentsi «Elurikkus meie aedades». Konverents on eesti keeles ja toimub Tartus Vanemuise tn 46 õppehoone ringauditooriumis. Osaleda saab ka veebis.

Konverentsi peateema on inspireeritud elurikkusest meie aedades. Ettekanded keskenduvad aedade, parkide ja botaanikaaedade rollile liikide säilitamises ja levikus, nende elurikkuse analüüsimisele ning andmete haldamisele PlutoF infosüsteemis.

Konverentsil kõnelevad Veljo Runnel (Tartu ülikool), Toomas Kukk (Eesti maaülikool), Ebe-Kai Uibo (Tartu ülikool), Meelis Pärtel (Tartu ülikool), Tõnu Ploompuu (Tallinna ülikool) ja Mari Sild (Tallinna botaanikaaed).

Värskeim info konverentsi kohta asub loodusmuuseumi kodulehel. Konverentsi järel on osalejad oodatud pidulikule vastuvõtule Tartu ülikooli botaanikaaias. Konverentsil ja vastuvõtul osalemine on tasuta, ent korraldajad paluvad registreeruda hiljemalt 4. juunil (k.a) kell 12.

Eesti neljanda taksonoomiapäeva konverents «Elurikkus meie aedades» kuulub loodusfestivali programmi. 7.–11. juunini toimuva loodusfestivali peakorraldaja on Tartu ülikooli loodusmuuseum ja botaanikaaed. Loodusfestival kuulub Euroopa kultuuripealinn Tartu 2024 programmi. Selle korraldamist toetavad keskkonnainvesteeringute keskus ja SA Tartu 2024.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles