Jõgeva linn tähistab sünnipäeva laupäevase grillipeoga

Tartu Postimees
Copy
Grillfest 2022. Foto on illustratiivne.
Grillfest 2022. Foto on illustratiivne. Foto: Urmas Luik / Postimees Grupp

Laupäeval, 27. mail tähistab Jõgeva linn 85. sünnipäeva suure grillipeo, laada ja kontsertidega. Sünnipäevapidustused algavad kell 12 Jõgeva kesklinnas.

Kevadlaadale on oodatud ostlejad ja uudistajad juba kell 11. Laadal pakutakse kohalikke maitseid, käsitööd, tööstuskaupa, aiandustarbeid, taimi ning istikuid. Kella 11 saab kaasa elada kabevõistlusele Jõgeva kesklinna kabeväljakul.

Kultuurikeskuse suvelaval tervitab abivallavanem Viktor Svjatõšev sünnipäevalisi ning kutsub ühisele sünnipäevatordi söömisele.

Kell 12 stardib Jõgeva linna staadionil laste kevadjooks ning kell 12–16 on kultuurikeskuse pargis avatud lasteala.

Kell 12.10–14 esinevad kultuurikeskuse suvelaval valla tantsu- ja laulukollektiivid. Üles astuvad Jõgevahe Pere neiud, naised, vanaemad ning segarühm, rahvatantsurühmad Meie Mari ja Kaaratsim, Karikakra lasteaia laululapsed ning JJ-Streeti tantsijad ja tantsurühm Monte.

Kell 14 jätkub sünnipäev suure kogu pere grillipeoga «Grillfest tuleb külla!». Külalised saavad degusteerida selle hooaja suvetooteid, head nõu, kuidas valida grilliaparaati ja õigesti grillimiseks valmistuda, millised on õiged töövõtted ning kuidas grillroogi maitsestada.

Muusikalist elamust pakub ansambel Sunlight koosseisus Kristo Poka, Kalmer Neidla, Lauri Hermann ja Kristjan Reinvee.

Põnevat sportlikku tegevust leiab Hip-Hopa kepphobusepargist. Platsile on oodatud pisikesed koos vanematega, aga ka suuremad huvilised kuni vanavanemateni välja. Kepphobust tuntakse mänguasjana juba sajandeid, kuid nüüd saab nendega tutvust teha uues, sportlikus võtmes.

Jõgeva linna sünnipäeva puhul on kell 13–17 avatud uue kiriku vaatetorn (Turu 2a). Annetused külastuse eest (2 eurot täiskasvanu kohta) lähevad koguduse ja Soome (Renko) sõpruskoguduse vastastikuse koostöö heaks.

Alates kella 16st ootab sünnipäevalisi külla hoovikohvik Rahutu Rästas (Aasa 10). Kohvikuletilt leiab linna parima Napoleoni koogi ja rikkaliku beseerulli.

Kell 16 saab Jõgeva põhikooli aatriumis kuulata Jõgeva kammerkoori kontserti «Elu on voolamine». Üles astuvad veel meeskoor Mehis ning tantsijad Anna Katt ja Martin Saar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles