Annelinna päästjad käisid Lasnamäel süttinud jäätmejaama kustutamas (5)

Jens Raavik
, ajakirjanik
Copy
Tallinnas süttisid jäätmejaam ja pakendikeskus.
Tallinnas süttisid jäätmejaam ja pakendikeskus. Foto: Konstantin Sednev

Tallinnas Suur-Sõjamäe tänaval süttis teisipäeva õhtu hakul ohtlikke aineid käitlev jäätmejaam ja selle ümber veel kaks hoonet, üks neist pakendikeskus. Kuna eile õhtuks olid tuld võtnud kolm hoonet ning põlengukohast levis mürgine suits, tõttasid pealinlastele teiste seas appi Tartu päästjad.

Tartust reageeris eile Tallinna suurtulekahjule Annelinna kahest valves olevast päästeautoga meeskonnast üks. Meeskonnas olid autojuht, meeskonnavanem ja kolm päästjat.

Päästeameti kommunikatsioonijuht Marek Kiik selgitas, et Tallinnas vajati töökäsi juurde, et teistele puhkust anda. «Eestis ei ole päästekomandode reageerimine piiratud ainult oma väljasõidupiirkonna või regiooniga. Vajadusel läheme teistele appi igale poole,» rääkis Kiik. «Samas korraldatakse reageerimiseks valmisoleku tagamine siia jäänud augu tõttu omakorda ümber.»

Ta lisas, et päästjad tegutsesid tavatööaja tingimustes, tulid hommikuse valvevahetuse ajaks tagasi ning lisatasude maksmiseks seega alust ei tekkinud.

Sündmuse lahendamisele kaasati ka koostööpartnerid keskkonnaametist, politseist ja kiirabist. Kustutustööd jätkuvad viies päästelõigus, appi tulid päästemeeskonnad veel Pärnust ja Jõhvist.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles