Seitsmes eestlane jõudis täna varahommikul maailma katusele (1)

Liina Ludvig
, ajakirjanik
Copy
Kunnar Karu on seitsmes eestlane, kes on Everesti tippu jõudnud.
Kunnar Karu on seitsmes eestlane, kes on Everesti tippu jõudnud. Foto: Kunnar Karu

Tartust pärit alpinisti Kunnar Karu teekond Mount Everesti tippu jõudis täna hommikul Nepali aja järgi kell 5.34 võiduka lõpuni. 

Viimast tõusu neljandast laagrist alustas Karu eile õhtul kell 20.30. Everesti lõunatippu jõudmiseks kulus ronijal ligi üheksa tundi. Päike oli siis juba tõusnud. 

Veel enne viimast pingutust jagas Karu oma Facebooki lehel, et ilm pole ronimiseks olnud kuigi soodne ja et oodata on tuulist laskumist. Samuti on mehel kallal kole köha.

Tänase päeva jooksul on tal kavas jõuda 8848 meetri pealt tagasi teisse laagrisse 6300 meetri kõrgusel. Laskumist saab jälgida Garmini kaardirakenduse kaudu.

Eile käis maailma katusel ära ka Katrin Merisalu. Niisiis peaks Kunnar Karu olema Alar Siku, Tanel Tuuleveski, Andras Kaasiku, Krisli Meleski, Ott Tinni ja Merisalu järel seitsmes eestlane, kes on seda suutnud.

Kas tegu võib olla erakordselt soodsa ronimisaastaga? «Ei oska öelda. Eks neid läheb aasta-aastalt järjest rohkem. Kui inimene ikka alpinismiga tegeleb, tahab ta kogu aeg kõrgemale saada. Kolm tubli inimest ja tubli tulemus,» rääkis Alar Sikk, esimene eestlane Everesti tipus pea täpselt 20 aastat tagasi, Tartu Postimehele.

Tänaseks on Everestil ronimine muutunud äriks. Tippu jõudmiseks peab olema peale jõu ja tahtmise kõvasti aega ja raha, aga seda ei saa halvustada. Nii lihtsalt on, nentis Sikk.

Need, kes rajasid teed.
Need, kes rajasid teed. Foto: Kunnar Karu
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles